Telefoons recyclen is meer dan het milieu beschermen

Stel dat je een nieuwe telefoon wilt kopen. Wat moet je met het oude model doen? Je kunt dit natuurlijk weggooien, maar je hebt ook de mogelijkheid om anderen gelukkig te maken. Telefoons recyclen is tegenwoordig helemaal in en dit wordt in de maatschappij gedaan om onder andere het milieu te beschermen. Maar, hoe kun je dit allemaal doen? En zijn er andere voordelen? Hieronder vind je de antwoorden op onder andere deze twee vragen.

Telefoons recyclen is een echte trend

Er zijn verschillende manieren waarop je telefoons kunt recyclen. Je hebt bijvoorbeeld altijd de kans om de oude mobieltjes in te ruilen in de winkels waar je deze hebt gekocht. Tevens kun je naar organisaties gaan die zich met goede doelen bezig houden. Ook heb je altijd de mogelijkheid om anderen blij te maken met jouw mobiele telefoon, zoals een familielid dat voor de eerste keer een telefoon gaat hebben.

Een telefoon recyclen heeft geen nadelen

Als je jouw telefoons gaat recyclen, dan kunnen we jou garanderen dat je er geen spijt van gaat hebben. Ten eerste is het goed voor het milieu om jouw toestellen opnieuw te gebruiken, want deze hebben veel grondstoffen die heel bruikbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan koper, goud en zilver die voor andere elektronische apparaten kunnen worden gebruikt. Doordat anderen deze materialen recyclen, wordt er minder CO2-uitstoot veroorzaakt. Ten tweede is telefoons recyclen voordelig voor jouw portemonnee. Je kunt immers oude modellen altijd doorverkopen aan anderen die deze toestellen graag willen hebben. Ten derde wordt er minder afval gemaakt met het recyclen van de mobiele telefoons. Daardoor wordt het milieu minder aangetast.

Geef met jouw mobieltje anderen een mooie toekomst

Zoals je hebt gelezen, is telefoons recyclen voordelig voor jou en het milieu. Maar, wist je dat je ook mensen in derdewereldlanden kunt helpen met jouw smartphone? In Nederland en andere landen heb je de mogelijkheid om jouw oude toestellen te doneren, zodat er nieuwe kansen ontstaan voor anderen. Op deze manier kan er bijvoorbeeld geld worden ingezameld om eerste hulp te bieden aan personen die in hongersnood zitten.

Geef je oude mobiel smartphone een tweede leven bij GSM Loket!

Verkoop je mobiel aan GSMLoket